Expositie cursisten van Margreet Boonstra in 2023.

In de maanden Augustus en September 2023 hebben cursisten van Margreet Boonstra geëxposeerd met eigen werk. Ook in het jaar 2024 vindt er waarschijnlijk weer een expositie plaats van een aantal kunstenaars die verbonden zijn aan Margreet Boonstra.


Kunstenaars

Margreet Boonstra, kunstenaar en cursusleider

De Sering bij het hek, 2020 . Olieverf op linnen.

Margreet Boonstra werkt veel in binnen- en buitenland en waar ze ook regelmatig exposeert in samenwerking met diverse galeries en musea. Sinds een aantal jaren wordt ze regelmatig gevraagd deel te nemen aan diverse (pleinair-) schilderprojecten, solo maar ook met schildergroepen als de Noordduitse Realisten.

De kunstenares wordt in Nederland gerekend tot één van de Noordelijke Realisten doordat ze les had van Matthijs Röling op kunstacademie Minerva begin jaren ‘90.

Het werk is opgenomen in diverse privé-, museale- en bedrijfscollecties. In haar atelier worden op kleine schaal cursussen en workshops schilderen georganiseerd.

De schilderijen worden uitsluitend gemaakt op locatie, een aantal toepasselijke zinsneden zijn: Expressief werk, Liefde voor de natuur, passie voor het landschap

Meer informatie over activiteiten en expositiedata vind u op de website https://www.margreetboonstra.nl  Instagram, Twitter (Venetianred) en Facebook.

Voor atelierbezoek kunt u contact opnemen met:  0616535136


Anja van Asselt-Bakker

Bij Smalle Ee.  Olieverf op paneel/MDF.

Plekken en gebeurtenissen onthoud ik vooral in beelden.

Deze beelden ben ik op enig moment gaan vastleggen. Eerst door middel van foto’s, waaraan ik mijn eigen draai gaf door ze zelf te gaan afdrukken. Het ambachtelijke trok mij aan.

Helaas voor mij kwam de digitale fotografie op. Hiermee werken ligt mij niet. Ik ben toen gaan schilderen.

Na een aantal cursussen in de Meldy ben ik bij Margreet Boonstra les gaan nemen. Zeer stimulerend.

Daarnaast heb ik twee jaar les gehad op de Foudgumse School. Ik schilder het liefst dingen die me treffen omdat ik ze mooi vind. Vaak landschap en liefst buiten.


Karin van Beugen

Zonder titel. Houtskool op papier.

Karin haar credo: ‘Tekenen is vooral kijken’.


John Degener

Petgat bij Smalle Ee. Waterverf op papier.

Tekenen is voor mij altijd een geliefde bezigheid. Ik maakte graag logo’s of ontwerpen voor aankondigingen van activiteiten op mijn school of voor de studentenvereniging.  Incidenteel werd later nog wel eens potlood, pen of penseel ter hand genomen, bij voorbeeld tijdens een vakantie en samen met kinderen, maar er is ook een langere periode geweest dat dit er door de waan van de dag niet meer van kwam. De ontmoeting met Margreet Boonstra en haar cursisten heeft ertoe geleid dat sinds 2019 weer regelmatig wordt gewerkt. In de groep krijg je op een vrije manier vakkundig advies en nieuw inzicht in de toepassing van technieken. Het resultaat kan er alleen maar beter van worden en dat geeft grote voldoening.


Hans de Bruin

Mijn drie dochters in de Mesquitamoskee in Cordoba. Olieverf op katoen.

Mijn motivatie om te gaan schilderen komt voort uit het feit dat ik ben op gegroeid omringd door veel schilderijen van mijn grootvader Cornelis de Bruin. Hij was een “kleine meester” van het Hollands impressionisme, tijdgenoot van Breitner en Isaac Israëls. Ik heb altijd veel gefotografeerd en heel veel tijd in de Doka door gebracht. Ik keek erg op tegen mijn opa’s schilderen en heb dat pas rond mijn 50-ste aangedurfd, waarbij ik de lat steeds hoger heb gelegd. Vaak heb ik mijn oude zwart-wit foto’s als uitgangspunt gebruikt. De kleuren verzon ik er dan bij.

Het liefst werk ik thuis achter de ezel terwijl ik alles bij de hand heb.


Loma Doorn

Landschap. Olie op doek.

Na pensionering eindelijk tijd om met schilderen aan de slag te gaan. Fijne bezigheid en af en toe iets leuks aan de muur.


Trienke Eppenga

Silke achter vaas met Monsterawortels. Acryl en vernis op hout.

Ik woon en werk in Drachten. Als kind tekende ik veel, en in 2017 startte ik als cursist bij Margreet Boonstra. Ik schilder met acrylverf, het liefst op houten panelen. Ik vind het leuk om mensen/portetten te schilderen. mijn dochters en mijn vriend zijn vaak model. Het mooie aan schilderen vind ik dat je nooit bent uitgeleerd en het uiteindelijke resultaat altijd anders is dan je voor ogen had.


Sanne Heijting

Oogst / Conté potlood op papier.

Tekenen doe ik al zolang ik me kan herinneren. Paashazen en stripfiguren waren lang favoriet. Het werd wel steeds marginaler, tot we 2016 naar het Noorden verhuisden en ik in 2018 met de lessen bij Margreet begon. Een warm welkom en mooie manier om al schilderend te landen in Fryslân. Het schilderen en tekenen is telkens weer een puzzel: van de kippen in de tuin tot tv-kijkende gezinsleden. Steeds keuzes maken terwijl je bezig bent, you have to make some tough decisions aldus Bob Ross. De selectie van het werk was overigens ook een puzzel.


Ab Knegt

Karin in atelier. Olieverf op doek.

Bij mijn bouwkundige ontwerpen probeer ik mij voor te stellen hoe je verhoudingen van ruimte en licht zal gaan beleven na realisatie.

Wensen van opdrachtgever en bestaande gegevens geven het ontwerp richting.

Als schilder ervaar ik een omgekeerd proces; volledige vrijheid in keuze wat mij raakt. Daarna komt de worsteling van compositie, kleur en uitsnede.

Een ding heb ik bij het schilderen met mijn bouwkundige ontwerpen gemeen, het mooiste gaat nog komen.


Jikke Knegt

Pioenroos. Olieverf op canvas.

Schilderen is voor mij het creëren van iets wat mij raakt of boeit, een speciale blik of een bepaalde lichtinval. Met een harmonisch pallet probeer ik rust/stilte als tegenhang voor de huidige tijd vorm te geven.


Hetty Pultrum

Smalle Ee. Olie op paneel.

Schilderen is voor mij een gevoel van vrijheid. Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving, iets waardoor ik geraakt word. Dat kan van alles zijn, de natuur, een gebeurtenis, een boek of een moment vanuit onze reizen.

Ik schilder op gevoel en kleur is daar belangrijk in, mijn werk beredeneer ik niet.

Door Margreet Boonstra krijg ik inzicht in perspectief en om licht en donker in mijn werk te verwerken en dat in een sfeervolle stimulerende setting!


Xandra Toppen

Zonder titel.  Olieverf op MDF.

Schilderen en tekenen zijn al jaren een hobby. Voorwerpen, landschappen, alle dingen die me treffen.

top