Concert en theater agenda

Zondag 24 augustus 2019

Expositie en muziekfestijn.


De kerk is open vanaf 11:00 voor het bekijken van de expositie. Muzikale opluistering tussen 14:00 en 16:00 door KatmarFolk.

Vrije entree.

Met doedelzakken, trekharmonica’s, fluiten, tinwhistles, Ierse harp en bodhran komen Katrinus en Marie straatfestivals, recepties en andere feesten opluisteren. KATMARFOLK begon jaren geleden als folkduo met vooral Ierse en Franse dansmelodieën. Daarna werd het repertoir flink uitgebreid met muzie van o.a. Mozart en Händel.


Zondag 29 september 2019

Hynstewaed zestien”

‘Hynstewaed zestien’ is een folk-groep uit het Friese Stiens.

Vrij inlopen vanaf 13:30 u tot optreden om 14:00 – 16:00.

Entree €7.50.

De muziek vindt haar roots in Scandinavische landen, in het Verenigd Koninkrijk, Schotland en Ierland etc., maar ook in ons ‘eigen Fryslân’. De uitvoering variëert van instrumentaal naar zang met een verhaal.


Zondag 27 oktober 2019.

’t Bilds Frôlyskoor o.l.v. Tsjeard Nauta.

Opgave vooraf is niet nodig. Belangstellenden kunnen vrijelijk binnenlopen vanaf 13:30 tot aanvang uitvoering 14:00 u.

t Bildts Frôlyskoor bestaat uit 26 koorleden Het koor werkt samen met dirigent Tseard Nauta aan een breed repertoire. Gekozen wordt voor aanstekelijke liedjes die fijn zijn om te zingen, maar ook voor het publiek leuk zijn om naar te luisteren. Natuurlijk zingt het koor in het Bildts maar even zo makkelijk in het Nederlands, Fries of Engels. Uitgangspunt van koor en dirigent is altijd het plezier in muziek maken met elkaar, en voor anderen.

Eenvoudige maar verzorgde catering tijdens ‘inloop’ vanaf 13:30 u. tot aanvang optreden, 14:00 u.


Zondag 17 November 2019.

Grytsje Kingma en Johan Veenstra.

Vrij inlopen vanaf 13:30 u tot optreden om 14:00 – 16:00.

Entree €10.00, of reserveren via kingmakonserten@solcon.nl (€7.50)

Grytsje Kingma – sjongeres, troubadour, tekstskriuwster en Johan Veenstra, Stallingwarver gedichten en verhalen.  Een bijzondere combinatie…


Zondag 8 december 2019.

Oldtime Stringband.

Vrij inlopen vanaf 13:30 u tot optreden om 14:00 – 16:00.

Entree €10.00

Het samenspel van gitaar, fiddle, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’day maakt het afwisselende maar zeker herkenbare geluid van de band.

Ton Knol – gitaar, mandoline & zang, Ruud Spil – banjo & zang, Shelly O’Day – gitaar, autoharp & zang, Lidewij de Vries – fiddle & zang en Nico Druijf – contrabas, zingende zaag & zang


De Grunniger Troebadoer Jan-Henk de Groot.

Zondag 19 Januari 2020.

Vrij inlopen vanaf 13:30 u tot optreden om 14:00 – 16:00.

Entree €10.00

Midden jaren 80 luisterde Jan Henk de Groot bij opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later hoort Jan Henk zelf bij de top van de Grunneger muziek.


Katmar Folk

Zondag 23 Februari 2020.

Vrij inlopen vanaf 13:30 u tot optreden om 14:00 – 16:00.

Entree: €7.50 pp

Met doedelzakken, trekharmonica’s, fluiten, tinwhistles, Ierse harp en bodhran komen Katrinus en Marie straatfestivals, recepties en andere feesten opluisteren. KATMARFOLK begon jaren geleden als folkduo met vooral Ierse en Franse dansmelodieën.

In de loop van de tijd is het repertoire uitgebreid met traditionele muziek uit meerdere Europese landen en ook oude muziek. Muziek van de middeleeuwen tot de 18e eeuw, waaronder werken van Mozart, Rameau, Händel en Lully, in eigen bewerkingen voor doedelzak, harp, tinwhistle en trekharmonica.
Het liefst speelt KATMARFOLK op straat tussen het publiek, maar ze zijn ook regelmatig te vinden in cafe’s en kerken. En van het kerkorgel wordt dan gretig gebruik gemaakt.Miek & Timeless

Zondag 8 Maart 2020.

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: €10,00 pp

Een concert door het Timeless trio.

Annemiek Zijlstra piano en zang, Gerard Dijkstra contrabas en Teun van den Heuvel drums.

Annemiek, de zangeres en pianiste van het Timelesstrio, is twaalf jaar geleden begonnen zichzelf te begeleiden op de piano. Op jazzgebied, waar haar passie ligt, heeft ze veel geleerd van Frits Landesbergen sr.   Samen met Frits heeft ze The Frisian Mianstream Combo opgericht maar soms gaat Annemiek gaat ook wel alleen op pad met haar piano en microfoon.

Teun speelt in Bigbands en  bij het Frisian Mainstream Combo. Samen het Gerard zit hij ook in de Blue Gate jazzband. Gerard en Teun zijn twee getalenteerde en gedreven muzikanten waar de jazz nummer 1 is. Ze zijn al jaren de stuwende motor van Annemiek en  vervullen met passie hun begeleidende taak.

Opgave vooraf is niet nodig.

Eenvoudige maar verzorgde catering tijdens ‘inloop’ en in de pauze.