Concert, theater en lezingen agenda.


Click hier voor voorstellingen uit het verleden


Zondag 27 oktober 2019.

’t Bilds Frôlyskoor o.l.v. Tsjeard Nauta.

Opgave vooraf is niet nodig. Belangstellenden kunnen vrijelijk binnenlopen vanaf 13:30 tot aanvang uitvoering 14:00 u.

t Bildts Frôlyskoor bestaat uit 26 koorleden Het koor werkt samen met dirigent Tseard Nauta aan een breed repertoire. Gekozen wordt voor aanstekelijke liedjes die fijn zijn om te zingen, maar ook voor het publiek leuk zijn om naar te luisteren. Natuurlijk zingt het koor in het Bildts maar even zo makkelijk in het Nederlands, Fries of Engels. Uitgangspunt van koor en dirigent is altijd het plezier in muziek maken met elkaar, en voor anderen.

Eenvoudige maar verzorgde catering tijdens ‘inloop’ vanaf 13:30 u. tot aanvang optreden, 14:00 u.


Zondag 17 November 2019.

Grytsje Kingma en Johan Veenstra.

Vrij inlopen vanaf 13:30 u tot optreden om 14:00 – 16:00.

Entree €10.00, of reserveren via kingmakonserten@solcon.nl (€7.50)

Grytsje Kingma – sjongeres, troubadour, tekstskriuwster en Johan Veenstra, Stallingwarver gedichten en verhalen.  Een bijzondere combinatie…


Zondag 8 december 2019.

Oldtime Stringband.

Vrij inlopen vanaf 13:30 u tot optreden om 14:00 – 16:00.

Entree €10.00

Het samenspel van gitaar, fiddle, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’day maakt het afwisselende maar zeker herkenbare geluid van de band.

Ton Knol – gitaar, mandoline & zang, Ruud Spil – banjo & zang, Shelly O’Day – gitaar, autoharp & zang, Lidewij de Vries – fiddle & zang en Nico Druijf – contrabas, zingende zaag & zang


De Grunniger Troebadoer Jan-Henk de Groot.

Zondag 19 Januari 2020.

Vrij inlopen vanaf 13:30 u tot optreden om 14:00 – 16:00.

Entree €10.00

Midden jaren 80 luisterde Jan Henk de Groot bij opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later hoort Jan Henk zelf bij de top van de Grunneger muziek.


Katmar Folk

Zondag 23 Februari 2020.

Vrij inlopen vanaf 13:30 u tot optreden om 14:00 – 16:00.

Entree: €7.50 pp

Met doedelzakken, trekharmonica’s, fluiten, tinwhistles, Ierse harp en bodhran komen Katrinus en Marie straatfestivals, recepties en andere feesten opluisteren. KATMARFOLK begon jaren geleden als folkduo met vooral Ierse en Franse dansmelodieën.

In de loop van de tijd is het repertoire uitgebreid met traditionele muziek uit meerdere Europese landen en ook oude muziek. Muziek van de middeleeuwen tot de 18e eeuw, waaronder werken van Mozart, Rameau, Händel en Lully, in eigen bewerkingen voor doedelzak, harp, tinwhistle en trekharmonica.
Het liefst speelt KATMARFOLK op straat tussen het publiek, maar ze zijn ook regelmatig te vinden in cafe’s en kerken. En van het kerkorgel wordt dan gretig gebruik gemaakt.Miek & The Frisian Mainstream combo

Zondag 8 Maart 2020.

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: €10,00 pp

The Frisian Mainstream Combo is sinds Annemiek Zijlstra en Frits Landesbergen het combo bijna tien jaar geleden oprichtten populair in het noorden. 

Het combo bestaat uit vier getalenteerde muziekanten: Frits Landesbergen: gitaar, Pieter Vos: bas, Henk Buitenkamp: piano en Teun van den Heuvel: drums. De vocale inbreng komt van Annemiek Zijlstra. Hun repertoire bestaat uit een aangename mix van mainstream jazz, blues, latin en swing. Deze variatie van stijlen zorgt dan ook voor flink wat afwisseling.

Vóór het optreden en in de pauze wordt een eenvoudige catering verzorgd.