Concert, theater en lezingen agenda


Click hier voor voorstellingen uit het verleden


Katmar Folk

Zondag 23 Februari 2020.

Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaats wel mogelijk via het contactformulier.

Vrij inlopen vanaf 13:30 u tot optreden om 14:00 – 16:00.

Entree: €7.50 pp

Met doedelzakken, trekharmonica’s, fluiten, tinwhistles, Ierse harp en bodhran komen Katrinus en Marie straatfestivals, recepties en andere feesten opluisteren. KATMARFOLK begon jaren geleden als folkduo met vooral Ierse en Franse dansmelodieën.

In de loop van de tijd is het repertoire uitgebreid met traditionele muziek uit meerdere Europese landen en ook oude muziek. Muziek van de middeleeuwen tot de 18e eeuw, waaronder werken van Mozart, Rameau, Händel en Lully, in eigen bewerkingen voor doedelzak, harp, tinwhistle en trekharmonica.
Het liefst speelt KATMARFOLK op straat tussen het publiek, maar ze zijn ook regelmatig te vinden in cafe’s en kerken. En van het kerkorgel wordt dan gretig gebruik gemaakt.


Miek & The Frisian Mainstream combo

Zondag 8 Maart 2020.

Reserveren is niet noodzakelijk, maar om zeker te zijn van een plaats wel mogelijk via het contactformulier.

Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot tot ± 16:00 u. Inloop publiek vanaf 13:30 u.
Entree: €10,00 pp

The Frisian Mainstream Combo is sinds Annemiek Zijlstra en Frits Landesbergen het combo bijna tien jaar geleden oprichtten populair in het noorden. 

Het combo bestaat uit vier getalenteerde muziekanten: Frits Landesbergen: gitaar, Pieter Vos: bas, Henk Buitenkamp: piano en Teun van den Heuvel: drums. De vocale inbreng komt van Annemiek Zijlstra. Hun repertoire bestaat uit een aangename mix van mainstream jazz, blues, latin en swing. Deze variatie van stijlen zorgt dan ook voor flink wat afwisseling.

Vóór het optreden en in de pauze wordt een eenvoudige catering verzorgd.  


Gurbe Douwstra en Ferdinand de Jong

Zondag 22 maart 2020.

Door omstandigheden kan het optreden van Gurbe Douwstra en Ferdinand de Jong helaas niet doorgaan.


OPTREDEN HENK BOOGAARD

Zondag 12 april 2020.

Datum: 12-04-2020 Tijdstip: Aanvang 14:00, duurt tot ± 16:00 u. Vrije inloop publiek vanaf 13:30 u. Entree: €7.50 p.p. Vóór het optreden en in de pauze wordt een eenvoudige catering verzorgd.

Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, one-liners, mono- en dialogen over dat wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet, ze zijn cabaretesk van aard. Omdat hij ooit een tijdlang een groente- en fruitrijk dieet heeft gevolgd, hebben veel van zijn liedjes voedsel als onderwerp. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals: dieren, kleine ongemakken, over hoe men onderling tracht te communiceren, en andere herkenbare alledaagse zaken ruim aan bod. Henk begeleidt zichzelf op een akoestische Spaanse gitaar.


OPTREDEN GRYTZ EN DE GRIZE.

Zondag 10 mei 2020.

Tijdstip: inloop v.a. 13:30 u. tot aanvang optreden 14:00 u.
Entree: 10,00 p.p. . Vóór het optreden en in de pauze wordt een eenvoudige catering verzorgd.

Grytz & Grize, ofwel jonge blom Grytsje Melchers en oude rot Douwe van der Werff (ooit nog met Piter Wilkens in Okke Hel, een van de eerste Friestalige popgroepen), zijn al sinds 2010 actief. Ze maakten een paar cd’s met eigen, Friestalig werk, maar op feesten en partijen doen ze net zo lief een greep in de rijkgevulde mand met Engelstalige popklassiekers. Van de jaren zestig tot en met nu.