Concert, theater en lezingen

Als de Corona-regels het geven van concerten blijven toestaan kunt u genieten van diverse muziekanten / muziekgezelschappen met (intieme) concerten in de Kloosterkerk van Kortehemmen.


In verband met de huidige ontwikkelingen rond Covid-19 zijn we, om u toegang tot het kerkje te kunnen geven, door de overheid verplicht een toegangscontrole te doen door naar uw QR-toegangsbewijs te vragen.


(Reserveringen voor deze concerten kunnen plaatsvinden via ons contactformulier)

Click hier voor voorstellingen uit het verleden


The Oldtime Stringband

Zondag 13 Februari 2022, 14:00 – 16:00.

The Oldtime Stringband komt uit de kop van Noord- Holland en speelt een bijzondere mix van Bluegrass, folk en  Oldtime countrymuziek uit het Apalachian gebergte van de USA. De band bestaat inmiddels 9 jaar en heeft o.a. opgetreden in Engeland, Amerika en Belgie. Zij hebben dit jaar hun 4de cd uitgebracht die geproduceerd is door Tim Knol en die zij deze middag geheel live ten gehore zullen brengen.

De mooie combinatie van 4 stemmige zang met de instrumentale begeleiding van banjo, viool, gitaar, mandoline en contrabas maakt ze tot een bijzondere band. Echt een concert voor de Americana liefhebber!

The Oldtime Stringband:

Shelly O’Day: Autoharp, gitaar, zang

Ton Knol: Gitaar, mandoline, zang

Ruud Spil: Banjo, zang

Lidewij de vries: Viool, zang

Nico Druijf: Contrabas, zingende zaag, zang.

Reserveren is onder de huidige omstandigheden noodzakelijk en dit kan worden gerealiseerd via het contactformulier onder de volgende link!

De entree kunt u voldoen bij de ingang van de Tsjerke,

Inloop publiek vanaf 13:30 u. tot aanvang voorstelling 14:00 u. Ontvangst met koffie of thee met-iets-lekkers-daarbij en tijdens de pauze ad €2,00 per consumptie. Parkeren auto’s langs de oprijlaan van de tsjerke en bij grote toeloop ook op de parkeerplaats van Woodbrookers, vijf minuten lopen naar de Tsjerke.


Het geplande onderstaande optreden van de Stringtime / Couple of strings is verplaatst naar een nader overeen te komen datum in september 2022.

Stringtime / couple of Strings

Vijf getalenteerde muzikanten en multi-instrumentalisten Hans Kelderhuis, Laura ter Beek, Len de Vries, Bert Hilberts en Jos Pals brengen een aangename mix van Bluegrass– en Country-songs en nummers van singer-songwriters die niet altijd even bekend zijn.


Folkgroep “MUS”

Helaas kon vanwege de verregaande maatregelen ivm Corona dit concert niet plaatsvinden.

Als de omstandigheden het toelaten zal MUS een optreden verzorgen op 22 mei 2022.

(Zondag 14 november 2021 14:00 – 16:00.)

Internationale Folk is het genre muziek, gespeeld en gezongen door de band MUS (Muziek uit Stiens). Met name het minder bekende repertoire en voornamelijk ballads, uit o.a. Ierland, Engeland, Schotland, Nederland, en zelfs Amerika en Australië.

De groep MUS ontstond noodgedwongen, toen een andere band waarin Freek speelde, plotseling uiteenviel, maar nog wel een optreden had staan.

Er moest snel iets geregeld worden om een alternatief te bieden, en hij vroeg Arend-Jan, die in de groep Hynstewaed basklavier speelt, of hij keyboard wilde spelen in het nieuw te vormen gelegenheidsbandje.   Snel werden een 25 tal nummers ingestudeerd, en konden we toch nog aan de afspraak voldoen.

Nanda, de zangeres van de groep Hynstewaed leek het wel leuk om basklavier te komen spelen bij MUS, nu Arend-Jan het keyboard bespeelde. Ze leerde in recordtempo de kneepjes van het basklavier. Dat ze daarbij ook nog kon zingen, was een mooie toevoeging.

Op een bepaald moment nam Nanda haar zus Annemiek mee naar een oefenavond van Mus, en die vond het leuk om de groep MUS te versterken met zang, gitaar en fluit. Heel wat anders dan de jazz-scene, waar zij al vele jaren als leadzangeres succes oogst.

Zo veranderde het gelegenheidsduo MUS in vrij korte tijd in een kwartet:

Arend Jan Faber :  Keyboard

Nanda Kuijper : Basklavier en Zang

Annemiek Zijlstra: Zang – Gitaar Fluit – Percussie

Freek Span : Zang, Gitaar, Banjo, Elektronische Doedelzak  en Trekzak