Voorstellingen uit het verleden.

Click hier voor de huidige voorstellingen.

Onderstaand staan een aantal (wel of niet gegeven) concerten, opnamen en/of theatervoorstellingen uit het verleden.


Freedom and whiskey

Zondag 10 oktober 2021 14:00 – 16:00.

Een folk-band bestaand uit 5 muzikanten/zangers. Ze vonden elkaar rond de keukentafel en hebben onder het genot van een glas whiskey en een pint Guinness besloten om met elkaar een band te vormen. Ze hebben een mooi repertoire samengesteld van pubsongs tot ballades, van jigs tot reels.

Hun specialiteit is, behalve instrumentale muziek, meerstemmig zingen. Natuurlijk zullen de verhalen ook niet ontbreken die de songs met elkaar verbinden.

Samenstelling: Anne-Johannes Wagenaar, Marleen van der Lei, Janet Hardorff, Bram van der Weg en Hinke Jelsma.


Jan Henk de Groot

Zondag 12 september 2021 14:00 – 16:00.


Midden jaren 80 luisterde Jan Henk de Groot bij zijn opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later hoort Jan Henk zelf bij de top van de Grunneger muziek.

De Groot heeft de gave om kleine en grote dingen in het leven in een liedje te verpakken. Authentiek en herkenbaar voor de luisteraar. Hij is een geboren liedjesschrijver die zijn liedjes met verve uitvoert, baldadig, grappig en ontroerend. Hij  kan zich onderhand tot één van de toppers rekenen binnen het gilde der Nederlandse singer-songwriters.

Jan Henks Groningstalige debuutalbum ‘Weerom’ werd in maart 2014 bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden en gaat over gebeurtenissen uit zijn leven in Groningen. Hij zingt over herkenbare dingen zoals het eeuwige gepiel met cassettebandjes in ‘Dubbelcassette-deck’ en de eerste erotische ervaring van een kleine jongen in ‘Mamme van Michel’. Het beklemmende ‘Kielsterachterweg’ spookt na beluistering nog dagen door je hoofd. In Kortehemmen zal Jan Henk zijn mooiste liedjes spelen afgewisseld mit staarke verhoalen!


OPNAMEN SERA NOA EN MICHEL MULDER

Afgelopen 6 mei zijn in de Kloosterkerk opnamen gemaakt door Sera Noa en Michel Mulder:


OPTREDEN GRYTZ EN DE GRIZE.

Zondag 10 mei 2020.

Grytz & Grize, ofwel jonge blom Grytsje Melchers en oude rot Douwe van der Werff (ooit nog met Piter Wilkens in Okke Hel, een van de eerste Friestalige popgroepen), zijn al sinds 2010 actief. Ze maakten een paar cd’s met eigen, Friestalig werk, maar op feesten en partijen doen ze net zo lief een greep in de rijkgevulde mand met Engelstalige popklassiekers. Van de jaren zestig tot en met nu.

Vanwege de problematiek door het Corona virus werd deze voorstelling geannuleerd.


OPTREDEN HENK BOOGAARD

Zondag 12 april 2020.

Vanwege de problematiek door het Corona virus werd deze voorstelling geannuleerd.

Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, one-liners, mono- en dialogen over dat wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet, ze zijn cabaretesk van aard. Omdat hij ooit een tijdlang een groente- en fruitrijk dieet heeft gevolgd, hebben veel van zijn liedjes voedsel als onderwerp. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals: dieren, kleine ongemakken, over hoe men onderling tracht te communiceren, en andere herkenbare alledaagse zaken ruim aan bod. Henk begeleidt zichzelf op een akoestische Spaanse gitaar.


Gurbe Douwstra en Ferdinand de Jong

Zondag 22 maart 2020.

Door omstandigheden kon het optreden van Gurbe Douwstra en Ferdinand de Jong helaas niet doorgaan.


Miek & The Frisian Mainstream combo

Zondag 8 Maart 2020.

The Frisian Mainstream Combo is sinds Annemiek Zijlstra en Frits Landesbergen het combo bijna tien jaar geleden oprichtten populair in het noorden. 

Het combo bestaat uit vier getalenteerde muziekanten: Frits Landesbergen: gitaar, Pieter Vos: bas, Henk Buitenkamp: piano en Teun van den Heuvel: drums. De vocale inbreng komt van Annemiek Zijlstra. Hun repertoire bestaat uit een aangename mix van mainstream jazz, blues, latin en swing. Deze variatie van stijlen zorgt dan ook voor flink wat afwisseling.


Katmar Folk

Zondag 23 Februari 2020.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hynstewaed-zestien.jpg

Met doedelzakken, trekharmonica’s, fluiten, tinwhistles, Ierse harp en bodhran komen Katrinus en Marie straatfestivals, recepties en andere feesten opluisteren. KATMARFOLK begon jaren geleden als folkduo met vooral Ierse en Franse dansmelodieën.

In de loop van de tijd is het repertoire uitgebreid met traditionele muziek uit meerdere Europese landen en ook oude muziek. Muziek van de middeleeuwen tot de 18e eeuw, waaronder werken van Mozart, Rameau, Händel en Lully, in eigen bewerkingen voor doedelzak, harp, tinwhistle en trekharmonica.
Het liefst speelt KATMARFOLK op straat tussen het publiek, maar ze zijn ook regelmatig te vinden in cafe’s en kerken. En van het kerkorgel wordt dan gretig gebruik gemaakt.


De Grunniger Troebadoer Jan-Henk de Groot.

Zondag 19 Januari 2020.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Jan-henk-de-groot-19-1-2020-680x1024.jpg

Midden jaren 80 luisterde Jan Henk de Groot bij opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later hoort Jan Henk zelf bij de top van de Grunneger muziek.


Benefiet Concert van het koor ‘Kerststerren’ o.l.v. Jildou Talman.

Zondag 15 December 2019.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Kerststerren-Talman-1024x768.jpg

Het gemengd koor ‘de Kerststerren’ uit Leeuwarden treedt in de maand december veelvuldig op, onder meer tijdens kerstmarkten, in kerken, kroegen, in theaters en gewoon op straat. Het koor bestaat sinds 1995 en heeft ruim 20 koorleden en brengt een meerstemmig a capella repertoire opgebouwd van inmiddels honderd kerstliedjes
Het koor zingt bekende en minder bekende kerstliedjes, zoals oude Engelse carols, kerstliederen in het Nederlands, Russisch, Latijn, Frans, maar ook de Amerikaanse“ kerstkraker-tophits


Zondag 8 december 2019.

Oldtime Stringband.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Oldtime-Stringband-1.jpg

Het samenspel van gitaar, fiddle, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’day maakt het afwisselende maar zeker herkenbare geluid

Ton Knol – gitaar, mandoline & zang, Ruud Spil – banjo & zang, Shelly O’Day – gitaar, autoharp & zang, Lidewij de Vries – fiddle & zang en Nico Druijf – contrabas, zingende zaag & zang

Er is een Video te bekijken van de Old Time Stringband.


Zondag 17 November 2019.

Grytsje Kingma en Johan Veenstra.

Grytsje Kingma – sjongeres, troubadour, tekstskriuwster en Johan Veenstra, Stallingwarver gedichten en verhalen.  Een bijzondere combinatie… Contact via: kingmakonserten@solcon.nl


Zondag 27 oktober 2019.

’t Bilds Frôlyskoor o.l.v. Tsjeard Nauta.

’t Bildts Frôlyskoor bestaat uit 26 koorleden Het koor werkt samen met dirigent Tseard Nauta aan een breed repertoire. Gekozen wordt voor aanstekelijke liedjes die fijn zijn om te zingen, maar ook voor het publiek leuk zijn om naar te luisteren. Natuurlijk zingt het koor in het Bildts maar even zo makkelijk in het Nederlands, Fries of Engels. Uitgangspunt van koor en dirigent is altijd het plezier in muziek maken met elkaar, en voor anderen.


Zondag 29 september 2019

Hynstewaed zestien”

‘Hynstewaed zestien’ is een folk-groep uit het Friese Stiens.

‘Het optreden van Hynstewaed 16, op zondag 29 september.  Hebt u dit evenement gemist, geen nood. Elke maand is er weer een evenement met cabaret of zang en muziek. Klik op onderstaande links om te zien hoe het was en beleef het een volgende keer ook zelf mee…

https://trochrinnen.blogspot.com/2019/09/30092019-optreden-hynstewaed-zestien.html  (Videofilm en foto’s)

https://youtu.be/-Ny7YHVc5dY   (Videofilm deel 1 en)