Expositie cursisten Margreet Boonstra 2024

In de maand Augustus 2024 gaan een elftal cursisten van Margreet Boonstra exposeren met eigen werk.

De expositie is geopend op de zaterdagen en zondagen van 3 tm 25 augustus.

Dit vindt plaats tussen 13:00 en 17:00 uur.


Margreet Boonstra

Lust en kleur, olieverf op doek

Margreet Boonstra werkt veel in binnen- en buitenland en waar ze ook regelmatig exposeert in samenwerking met diverse galeries en musea. Sinds een aantal jaren wordt ze regelmatig gevraagd deel te nemen aan diverse (pleinair-) schilderprojecten, solo maar ook met schildergroepen als de Noordduitse Realisten.

De kunstenares wordt in Nederland gerekend tot één van de Noordelijke Realisten doordat ze les had van Matthijs Röling op kunstacademie Minerva begin jaren ‘90

Het werk is opgenomen in diverse privé-, museale- en bedrijfscollecties. In haar atelier worden op kleine schaal cursussen en workshops schilderen georganiseerd.

De schilderijen worden uitsluitend gemaakt op locatie, dat wil zeggen dat de kunstenares er met haar materialen op uit trekt om in de natuur, ter plekke, ‘en plein air’, haar doeken te schilderen, weer of geen weer, in alle jaargetijden. Dankzij deze specifieke werkwijze ontstaat er een bijzondere interactie tussen het geschilderde landschap en het werk van de schilderes. De werken zijn expressief, krachtig, direct, gevoelig. Het materiaal is olieverf op linnen of paneel. In de schilderijen is de liefde voor de natuur en de passie voor het landschap in alle verschijningsvormen te herkennen.

Meer informatie over activiteiten en expositiedata vind u op de website https://www.margreetboonstra.nl  Instagram, Twitter (Venetianred) en Facebook.

Voor atelierbezoek kunt u contact opnemen met:  0616535136


Gees Rollingswier

Bûtendiken 2024

Plein-air schilderen bij Margreet is genieten. In je schilderij staan, geeft een extra dimensie aan het zien en beleven van de omgeving. Kleuren in kleuren; wat is de schepping toch prachtig.


Christian Berends.

Sint-Jans vlinder: Olieverf op MDF

Ik ben geïnteresseerd in de verborgen kanten van de organismen om ons heen en hoe zij gezamenlijk de tastbare dimensies van onze omgeving bevolken en beïnvloeden. Door mijn waarnemingen in de natuur met verf te interpreteren, voeg ik mijn eigen expressie toe. Dit leidt niet per se tot antwoorden, maar creëert een parallelle wereld waarin bepaalde onderlagen naar voren komen die anders wellicht verborgen zouden blijven. Ik begrijp deze fascinatie zelf ook niet zo goed, en dus schilder ik telkens maar weer verder. Ik schilder onder het pseudoniem Lend me your underbelly. Mijn werk is te vinden op https://lendmeyourunderbelly.com


Joke de Jong-Eshuis

Licht in een donkere wereld: Olieverf op masonite

Dit is hoe ik de wereld om me heen soms beleef, het kan donker zijn, maar er blijven altijd lichte plekken vanuit geloof, hoop en liefde en uitzicht op een goed einde.


Ineke Borg-Uytdewilligen

Voorjaarsboeket in vaas, 2024. Olieverf op linnen

Vanaf mijn kinderjaren ben ik in de weer met verf. Door de jaren heen blijft schilderen voor mij een zeer geliefde bezigheid. Het geeft mij ruimte om iets wat mij raakt vast te leggen, er mee ‘in gesprek te gaan’, neer te zetten, weg te poetsen of extra kleur en toets te geven. Vaak zijn het stillevens over ‘het samen zijn der dingen’. Met de schildergroep van Margreet schilderen we bij voorkeur plein air of anders in het atelier ‘naar waarneming’. Zo’n kunstzinnige ochtend met elkaar aan de slag is op een prettige manier leerzaam. Daarnaast is er voor mij op deze ochtenden de uitdaging om binnen de ruim 2 uren een schilderij neer te zetten met de bezieling van dat moment …en dat betekent ’t oorspronkelijke werk te behouden en er daarna af te blijven…dat blijven leermomenten…


Gerda Viszer

Kloosterkerk Kortehemmen. Olieverf op doek

“Schilderen en tekenen geeft mij het gevoel van vrijheid, veiligheid en troost”.

Ik schilder graag bloemen, landgezichten (plein-air) en portretten. Onderwerpen die mij raken, waar ik blij van word.  

Ik hou van kleur, schoonheid, dramatiek, details en patronen.

Er zit altijd een emotionele lading in mijn schilderijen. Ik schilder figuratief, expressief, het liefst naar de waarneming, buiten of naar model.

Door Margreet Boonstra krijg ik inzicht in het loslaten en meer vertrouwen in mijzelf


Xandra Toppen

Olieverf op MDF

Schilderen en tekenen zijn al jaren een hobby. Voorwerpen, landschappen, alle dingen die me treffen.


Hetty Pultrum

Smalle Ee. Olie op paneel

Schilderen is voor mij een gevoel van vrijheid. Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving, iets waardoor ik geraakt word. Dat kan van alles zijn de natuur een gebeurtenis een boek of een moment vanuit onze reizen.

Ik schilder op gevoel en kleur is daar belangrijk in, mijn werk beredeneer ik niet. Door Margreet Boonstra krijg ik inzicht in perspectief en om licht en donker in mijn werk te verwerken en dat in een sfeervolle stimulerende setting!


Sanne Heijting

Bij Smalle Ee, 2022. Olieverf op doek

Het schilderen en tekenen is telkens weer een puzzel: van de kippen in de tuin tot tv-kijkende gezinsleden.

Steeds keuzes maken terwijl je bezig bent, you have to make some tough decisions aldus Bob Ross. De selectie van het werk was overigens ook een puzzel.


Loma Doorn

Landschap. Olieverf op doek

Na pensionering eindelijk tijd om met schilderen aan de slag te gaan. Fijne bezigheid en af en toe iets leuks aan de muur.


John Degener

Langs het kanaal, Nijbeets 2024. Acrylverf op doek

Tekenen was een geliefde bezigheid. Ik maakte graag logo’s of ontwerpen voor aankondigingen van activiteiten op mijn school of voor de studentenvereniging.  Incidenteel werd later nog wel eens potlood, pen of penseel ter hand genomen, bij voorbeeld tijdens een vakantie en samen met kinderen, maar er is ook een langere periode geweest dat dit er door de waan van de dag niet meer van kwam. De ontmoeting met Margreet Boonstra en haar cursisten heeft ertoe geleid dat sinds 2019 weer regelmatig wordt gewerkt. In de groep krijg je op een vrije manier vakkundig advies en nieuw inzicht in de toepassing van technieken. Het resultaat kan er alleen maar beter van worden en dat geeft grote voldoening.


Karin van Beugen

Vijver: Houtskool op papier

Motivatie ; ‘ Tekenen is vooral kijken ‘


Anja van Asselt-Bakker

Bij Smalle Ee.  Olieverf op paneel/MDF

Plekken en gebeurtenissen onthoud ik vooral in beelden. Deze beelden ben ik op enig moment gaan vastleggen. Eerst door middel van foto’s, waaraan ik mijn eigen draai gaf door ze zelf te gaan afdrukken. Het ambachtelijke trok mij aan. Helaas voor mij kwam de digitale fotografie op. Hiermee werken ligt mij niet. Ik ben toen gaan schilderen. Na een aantal cursussen in de Meldij, ben ik bij Margreet Boonstra les gaan nemen. Zeer stimulerend. Daarnaast heb ik twee jaar les gehad op de Foudgumse school.  Ik schilder het liefst dingen die me treffen omdat ik ze mooi vind. Vaak landschap en liefst buiten.